Saint Francis Gymnasium

2005

Educational

Location
Athol Springs, NY
Client
Schneider Design Group
Budget
$2,100,000
  • Saint Francis GymSaint Francis Gym
  • sf-1sf-1

The St. Francis H.S. Gymnasium Addition is a two story building to the existing facilities gymnasium and sport locker facilities providing a new second full court gymnasium space. The new gym is connected to the old with a folding partition wall that opens allowing for double the space for school functions such as assemblies and events. All the existing locker, coach office, and visiting team lockers were removed and reconstructed into first rate high school sports team facilities. In addition additional classrooms were able to be incorporated as part of the project. The existing paved areas between Friars Hall and Justin Hall were removed and a new pedestrian quad was implemented with new traffic bus and vehicular patterns - greatly improving the safety of the students between the buildings.